Egy kép, egy történet – 2024.07.18.

András

Egyszer volt, hol nem volt, élt egy ember egy kis faluban, ahol a természet szépségei vették körül. Az ember neve András volt, és élete során sok mindent átélt. Fiatal korában erősen ragaszkodott álmaihoz és céljaihoz, mindent megtett, hogy elérje azokat. Gyermekként gyakran mászott fel a falu melletti nagy tölgyfára, ahonnan messzire látott. Ez a fa jelképezte számára a reményt és az álmokat, amiket el akart érni.

Ahogy András felnőtt, rájött, hogy az élet nem csak az álmok eléréséről szól, hanem a veszteségek elfogadásáról is. Egy nap, miközben a tölgyfán ült, észrevett egy gyönyörű kék színű papírsárkányt a távolban. Gyermekkorában sokszor eregetett sárkányokat, de ez a sárkány különleges volt, mert emlékeztette őt arra, hogy néha el kell engednünk a dolgokat ahhoz, hogy új lehetőségek nyíljanak előttünk.

András úgy döntött, hogy követi a sárkányt. Elindult a mezőkön át, és ahogy közelebb ért, látta, hogy a sárkány egy kisfiú kezében van. A fiú éppen elengedte a zsinórt, és a sárkány szabadon szállt az ég felé. András megértette, hogy a kisfiú tudta, mikor kell elengedni a dolgokat, hogy azok szabadon repülhessenek.

Ahogy a nap lement, András visszatért a fához, és leült a gyökerei közé. A folyó csendesen folydogált mellette, tükrözve a naplemente színeit. András rájött, hogy az élet valóban egyensúlyról szól: a dolgok megtartása és elengedése közötti egyensúlyról. Az egyik nélkül a másik sem létezhet.

Így telt András napja, az élet nagy bölcsességével gazdagodva. A tölgyfa és a sárkány mindig emlékeztették őt arra, hogy az élet útján néha meg kell tartani, néha pedig el kell engedni, de a legfontosabb, hogy mindig megtaláljuk az egyensúlyt.

Hasonló cikkek

Csipke lány

Egy kép, egy történet – 2024.09.19.

Egy szelíd, aranyló délutánon, amikor a nap éppen csak megérintette a horizontot, a régi, fából készült veranda lágyan nyikorgott az enyhe szellőben. A levegő tele volt a frissen nyírt fű és a nyíló rózsák illatával, amelyek az udvar szélén díszelegtek.

Tovább olvasom »