Balázs és a Mesefa varázslatos történetei – A gyors kis nyúl és az eltűnt idő

Szökkenő

Egyszer volt, hol nem volt, élt egy gyors kis nyúl, akit Szökkenőnek hívtak. Szökkenő híres volt arról, hogy senki sem tudta utolérni az erdőben, és mindig mindenhová elsőként érkezett. Egy nap azonban különös dolog történt: az erdő órái megálltak, és az idő mintha teljesen eltűnt volna. Az állatok elvesztették az időérzéküket, és a nap mintha soha nem kelt volna fel. Szökkenő elhatározta, hogy megtalálja az eltűnt időt, és visszahozza azt az erdőbe.

Egy este Balázs a Mesefa alatt ült, és a varázslatos könyvből Szökkenő történetét hallgatta. A könyv fénye körülölelte, és a mesélő hang így szólt:

„Szökkenő elindult, hogy megtalálja az eltűnt időt. Útja során sok különleges állattal találkozott, akik segítettek neki a keresésben. Az első barátja egy bölcs teknős volt, akit Tominak hívtak. Tomi elmesélte neki, hogy az időt egy varázslatos óra őrzi, amely mélyen az erdő szívében, egy titkos helyen található.

Ahogy továbbhaladt, Szökkenő találkozott egy kedves mókussal, akit Csúszkának hívtak. Csúszka segített Szökkenőnek megtalálni az órához vezető nyomokat, és elmesélte neki, hogy az óra csak akkor kezdi újra mérni az időt, ha valaki tiszta szívvel közeledik hozzá.

Útközben Szökkenő találkozott egy bölcs bagollyal is, akit Hópehelynek hívtak. Hópehely elmondta neki, hogy a varázslatos óra egy ősi fa gyökerei között rejtőzik, és csak akkor indul újra, ha valaki szívből jövő kívánságot mond a fa alatt. Hópehely segített Szökkenőnek megtalálni a helyes ösvényt, és együtt indultak el, hogy visszahozzák az időt az erdőbe.

Végül, hosszú és fáradságos út után, Szökkenő megtalálta a varázslatos órát. Amikor Szökkenő szívből jövő kívánságát elmondta, az óra újra ketyegni kezdett, és az idő visszatért az erdőbe. Az erdő lakói mind csodálták Szökkenő gyorsaságát és elszántságát.

Balázs, ahogy hallgatta a történetet, megértette, hogy az idő értékes, és néha a legapróbb tettek is hatalmas változásokat hozhatnak. Szökkenő története megtanította neki, hogy a legnagyobb ajándék, amit adhatunk, az az idő, amelyet másokkal töltünk.

Itt a vége, fuss el véle, ha nem hiszed, járj utána!

Hasonló cikkek

Csipke lány

Egy kép, egy történet – 2024.09.19.

Egy szelíd, aranyló délutánon, amikor a nap éppen csak megérintette a horizontot, a régi, fából készült veranda lágyan nyikorgott az enyhe szellőben. A levegő tele volt a frissen nyírt fű és a nyíló rózsák illatával, amelyek az udvar szélén díszelegtek.

Tovább olvasom »