világítótorony tojás

Egy kép, egy történet – 2025.04.14.

Egy csendes tavaszi délutánon, amikor a nap sugarai puhán simogatták a kert szélét, egy apró, kézzel festett húsvéti tojás pihent a fűben – nem akármilyen tojás volt ez, hanem egy igazi kis mestermű.

A héjára egy egész történet fért: egy magányos világítótorony állt a part sziklás szélén, körülötte fodrozódó tenger, fodros felhők és fáradt sirályok. A fény, amit bocsátott, láthatatlan volt, de a festék ecsetvonásai között mégis érezni lehetett.

A tojás körül tengerparti kincsek gyűltek össze – apró csigák, kagylók, néhány homokba szőtt nádszál, és vidám színekben játszó vadvirágok: rózsaszínű kozmoszok, mélylila szirmok és friss zöld fű, amely gyengéden ölelte körbe ezt a különleges alkotást.

Nem volt rajta név. Nem volt rajta évszám. Mégis úgy tűnt, mintha egy régi emlék lenne, amit valaki titokban elrejtett – talán egy nyaralás emlékére, talán egy elcsendesült pillanat örökre megőrzött lenyomataként.

És aki rátalált, az megállt egy pillanatra.

Nem a fényűzés miatt, nem a díszítés gazdagságáért. Hanem azért, mert ez a tojás nem csak festett volt – hanem mesélt.

Mesélt a tenger szelíd zúgásáról, a világítótorony magányáról, és arról, hogy egy kis tárgy is lehet egy egész világ kapuja.

A háttér szinte elhalványult, ahogy a tojás ragyogni kezdett a természetes fényben. Nem volt harsány. Nem akart figyelmet. Csak volt. Szép. Csendes. Tökéletes.

És aki letérdelt mellé a fűbe, az talán nem csak a húsvétot érezte közelebb magához… hanem valamit, amit régóta keresett.

Hasonló cikkek

repa

Valóban jobban látunk, ha répát eszünk?

Biztos mindenki hallotta már gyerekkorában, hogy egyél répát, mert attól jól fogsz látni a sötétben. Ez a tanács olyan mélyen gyökerezik a köztudatban, hogy szinte reflexszerűen elhisszük, pedig ha jobban belegondolunk, kissé furcsának tűnik. Honnan is jött ez a meggyőződés,

Tovább olvasom »
narancslé

A reggeli narancslé mint szívvédő elixír

Sokan úgy indítjuk a napot, hogy felhajtunk egy pohár frissen facsart narancslevet, és közben eszünkbe sem jut, hogy ennél jóval többről van szó, mint egy egyszerű vitamin-adagról. Miközben élvezzük a savanykás, édes ízeket, a szervezetünkben valami sokkal izgalmasabb zajlik: génjeink

Tovább olvasom »